BELI UGALJ® čine prirodni minerali: silicijum dioksid i mikrokristalna celuloza. BELI UGALJ® se ne resorbuje u crevima, više od 99 % prolazi kroz sistem za varenje i izlučuje se stolicom. Manje od 1% se adsorbuje u krvi, i brzo izluči putem bubrega.

BELI UGALJ® se koristi kod dijareja, akutnih crevnih infekcija, trovanja (alkohol, pečurke), stomačni poremećaji (teška, masna hrana), mamurluka, poremećaja jetre i bubrega, alergijskih bolesti, dermatitisa i endogenih intoksikacija.

BELI UGALJ® može da se koristi od treće godine. Način doziranja je da se od 3-5 godine uzima tri puta dnevno po 2 tablete (rastvoriti u vodi ili čaju). Od 5-6 godine tri puta dnevno po 3 tablete. Već od 7 godine kao i kod odraslih 3-4 puta dnevno po 3-4 tablete.

Tablete BELOG UGLJA® treba popiti uz čašu vode između obroka, najbolje sat vremena pre sledećeg obroka. Deca i pacijenti koji ne mogu da progutaju tablete mogu da ih rastvore u čaši vode ili čaju . Tablete mogu i da se zdrobe ili sažvaću. Najbolje je praviti dva sata pauzu između BELOG UGLJA® i hronične terapije koju pacijent uzima. Ne postoje neželjena dejstva prilikom korišćenja Belog uglja.

BELI UGALJ® ima izuzetno brzo dejstvo zahvaljujući visoko dispergovanim česticama koje brzo vezuju toksične materije, tablete počinju da deluju u roku od 20-30 minuta. Već za dva sata dostiže maksimum dejstva da obloži čitav gastrointenstinalni trakt. To nam omogućava brzo i bezbedno lečenje u toku jednog dana. Dva dana je lečenje ukoliko je neka teža akutna crevna infekcija ili teže stanje pacijenta. U nekim specifičnim slučajevima može se u kontinuitetu koristiti 14 dana /kao što su hepatitis A i B/ i nakon kontrole lekar specijalista određuje dalji tok lečenja.

BELI UGALJ® je silicijum dioksid koji ima 200 puta veću aktivnu površinu u odnosu na aktivni ugalj (nastaje karbonizacijom ljuske kokosovog oraha), što BELI UGALJ® čini efikasnijim u eliminaciji štetnih mikroorganizama od ostalih sličnih preparata. Svaki gram vezuje i do 10 milijardi štetnih mikroorganizama. Selektivno dejstvo je velika prednost tako da vezuje samo patogene i toksine. Neutralnog je ukusa, nežno čisti, bez iritacije crevne sluznice. Za razliku od aktivnog uglja, ne boji stolicu, ne vezuje vodu i ne uzrokuje opstipaciju. Takođe ne lišava organizam vitamina i minerala .

BELI UGALJ® se ne preporučuje kod dece mlađe od tri godine, trudnica i dojilja jer nisu vršena ispitivanja. Kod osoba sa ulkusom, ulceroznim kolitisom, krvarenja i crevne opstrukcije.

Može, uz razmak od 1 sata kada se koriste zajedno, ili nakon korišćenja BELOG UGLJA®, može da se nastavi sa probiotikom.

BELI UGALJ® je dijetetski suplement. Podržava normalnu crevnu floru, što dovodi do poboljšanja u tankom crevu i boljeg varenja. Osim toga, BELI UGALJ® je tradicionalni ruski preparat za detoksikaciju organizma, tako da se može uzimati preventivno. Mehanizmom adsorpcije, BELI UGALJ® vezuje višak digestivnih sokova i želudačne kiseline.

Imate dodatna pitanja?


* Obavezno polje