KADA I KAKO ZAPOČETI LEČENJE?

 

Lečenje dijareje (proliva) treba započeti odmah nakon pojave simptoma (retka ili vodena stolica, bolovi i grčevi u stomaku), kako bi se gubitak tečnosti i materija važnih za organizam što pre zaustavio.

Posebno je važno brzo reagovati kada je u pitanju dijareja (proliv) kod dece.

Akutna dijareja najčešće traje jedan do dva dana i lako se rešava uz pomoć dijete i adekvatnih preparata. Hronična dijareja traje najmanje četiri nedelje i za to vreme simptomi se mogu pojavljivati i nestajati.

Svaka dijareja može izazvati dehidrataciju pa je neophodan povećan unos tečnosti (rehidratacija). Zbog smanjene apsorpcije tečnosti u tankom i debelom crevu, organizam gubi vodu i soli. Najbolje je koristiti oralne rastvore za rehidrataciju (takozvani ORS preparati) jer oni sadrže potrebne količine tečnosti i soli i sprečavaju dehidrataciju. Kao alternativa mogu se unositi i tečnosti koje imaju povećan sadržaj soli i minerala  kao što su mineralna voda, supe iz kesice i sl.

kako se leci dijareja aktivni ugalj beli ugalj probiotik

Ukoliko simptomi traju duže od dva dana ili se pogoršavaju treba se javiti lekaru. Dugotrajna dijareja, prisustvo krvi ili sluzi u stolici i pojava visoke temperature mogu biti znak ozbiljnijeg oboljenja.

BELI UGALJ® KAO PRVA POMOĆ KOD DIJAREJE POMAŽE VAŠEM ORGANIZMU DA SE OSLOBODI ŠTETNIH MATERIJA KOJE DOVODE DO PROBLEMA

  • IZUZETNO BRZO ZAUSTAVLJA DIJAREJU (PROLIV)
  • NEŽNO ČISTI VAŠA CREVA 
  • IZBACIVANJE ŠTETNIH MATERIJA OMOGUĆAVA DA SE CREVNA FLORA ADEKVATNO OBNOVI
beli ugalj dijareja proliv proliv kod dece probiotik aktivni ugalj

BELI UGALJ® JE TRADICIONALNI RUSKI PREPARAT ZA DETOKSIKACIJU ORGANIZMA